normalna diete ma kolo omka juz tak nie klepie jak kiedys wiec 1gr omo juz nie robi szalu doradz mu mocny wiadro wody ed do tego cyklu to sie do***ie na miecha troche
OK dzieki,przyjełem 3/4 porcji z 300ml wody - 1h po posiłku i po przyjeciu odczekałem 30min do treningu,czy to optymalne przyjęcie czy brac go w jakiś inny sposób?
[...] niewypoczęty ale na razie nie ma po czym. A wiele wiadomości do głowy weszło, myślę że pomoże mi to w mojej walce z fattem. Więc teraz w zasadzie podsumuję wczorajsze wywody wprowadzając zmiany, które dyskwalifikowały mnie już na starcie. Zaczynamy. ANKIETA Witam wszystkich, mam na imię Kamil. Po raz setny podejmuję postanowienie zmiany [...]
[...] lat używam soft flask Salomona i dopiero niedawno zaczął delikatnie przeciekać przy ustniku. W zasadzie jeśli nie uciskam zbyt mocno podczas biegu, w niczym to nie przeszkadza. A mycie? Ze dwa razy przepłukałem wodą z płynem do mycia naczyń. Tyle że ja mało wrażliwy jestem i w razie potrzeby nie odmawiam sobie ni wody ze strumienia ni z kałuży.
[...] ze sportowcy w sportach walki robią wagę - i wciągu tygodnia potrafią 10-14% wagi "zrzucić" to mnie zamurowało. Ja się cieszę jak mi 1-2kg spadnie - a oni potrafią samej wody i treści z jelit, przeliczając na moja wagę od ok 6kg do prawie 9kg przed ważeniem zrzucić! To juz chyba przestane się wazyć myśląc o wadze jako o wyznaczniku [...]
[...] to też właśnie woda plus zawartość jelit. Czytałam o tym kiedyś, ale to jest takie zrzucanie na chwilę. Też już potrafię oszukiwać wagę, to żadna magia ;) Pijesz mniej wody, jesz mniej węgli i unikasz błonnika, bum, waga spada, a tłuszczyk siedzi :D Tak naprawdę nie ma idealnego sposobu na sprawdzenie (przynajmniej w warunkach domowych) czy [...]
[...] Ja mam odwrotnie, zwykle jak jest mróz i wychodzę z domu w rękawiczkach to i tak ściągam w czasie biegu bo mi gorąco w ręce. Ręce mi marzną na zawodach kiedy jest zimno i dużo wody, wtedy mokre szybko się wychładzają. Ja też czekam na ciuchy, chociaż nie wszystko zimowe więc pewnie chwilę poczekają. Od męża dostałam dwie kurtki do biegania :-)
[...] wydolnościowych rzeczy to średnio mnie cokolwiek innego jara. Rolki okazały się dla mnie nie do przejścia, roweru nie lubię za bardzo, pływać nie umiem i trochę boję się wody. Viki, maraton mnie przeraża, a co dopiero ultra :D Chociaż wiem, że dużo osób tam część trasy przechodzi marszem. W ogóle mam z taką grupką znajomych wspólny czat i [...]
[...] ale po prostu posiłki mnie nie sycą. W sensie przed i po czuję taki sam lekki głód. A z piciem to jak zawsze zimą jest problem. Ale wmuszam w siebie butelkę 750 czy 800 ml wody i resztę z herbat i kawy. Owocowych nie lubię akurat, tylko jakieś czarne i zielone smakowe czy coś. Pobiegałam, ale chyba coś gps ześwirował na początku, bo nie biegłam [...]
Co do pokrzywy, to u mnie zwiększone wydalanie wody z ustroju dawał nawet suszony ekologiczny liść pokrzywy. Herbatka z korzenia pokrzywy podobno ma jeszcze silniejsze działanie diuretyczne niż herbatka z liścia, bo tabletki z wyciągiem z korzenia pokrzywy stosowane są m.in. przy skąpomoczu.
[...] się ten skok formy z końcówki zeszłego tygodnia. Spróbowałam zrobić budyń z wheyem i na tłustym mleku wyszedł zaskakująco smaczny, a w sumie dałam pół na pół mleka i wody. To chyba może wyjść fajna opcja zamiast skyra czy twarogu do naleśników z owocami. Chyba jutro wypróbuję :) Jaram się tymi eksperymentami, świetnie się czuję na tej [...]
[...] trochę płatków czekoladowych i poszłam na trening. Ładnie weszło, trochę szybciej pobiegłam i całkiem solidne trzy przyśpieszenia na koniec zrobiłam. Wypociłam chyba litr wody, aż mi oczy zalewało :-D Szkoda, że nie wydzieliłam sobie okrążeń na te odcinki, ale widziałam, że zeszłam na chwilę poniżej 4 min/km, więc jak na siódmy km biegu to [...]
[...] tygodni (różnie) po czym zalecana jest regeneracja (np. przerwa tygodniowa, dwutygodniowa). Co do odżywiania to najważniejsze żeby jeść zdrowo, o równych porach i pić dużo wody oraz unikać używek, myśle że ten link wystarczy na początek : http://www.sfd.pl/10_wskaz%F3wek_%BFywieniowych-t315293.html Po "ogarnięciu" 10 wskazówek żywieniowych [...]
[...] i brokuł. Odrobina majeranku i pieprzu i pomidor na samą górę (pomidor w sumie bardziej do ozdoby ale jak się przypiecze to wychodzi pyszny). Do formy wlewamy odrobinę wody (tak 100-150ml). Piekarnik nagrzewamy do 220-230st. I pieczemy ok 35-45min (w zależności od grubości selera). Po wyjęciu na wierzch kładziemy masło do rozpuszczenia. [...]
[...] wedle uznania. Przepis na macę: szklanka mąki żytniej 2 szklanki maki pszennej białej 2 łyżeczki soli (niekonieczna, ja nie używam, moja mama bez niej nie ruszy) szklanka wody + odrobina w rezerwie :-) łyżka czarnuszki/ ziół/ podrobionego czosnku/cebulki Obie mąki wymieszać Zrobić sobie dołek i w niego wlewać wodę. Metoda zrobienia ciasta - [...]
[...] duuużo cynamonu opcjonalnie: miód do posłodzenia (ja robiłam bez) Do obtaczania: kakao Decomorreno wiórki kokosowe PRZYGOTOWANIE: Kaszę jaglaną zalewamy ok. 2 szklankami wody, solimy trochę i gotujemy aż kasza wchłonie całą wodę. Do gotującej się kaszy dodałam kilka kropel oleju sezamowego. Jak już kasza będzie gotowa, odstawiamy ją do [...]
[...] Fasolę czerwoną moczymy przez noc (chociaż na mojej pisze, że wystarczą 2h! i już można gotować). Rano gotujemy do miękkości, zajmuje to ok. 40-45 minut. Po odcedzeniu wody (o ile jakaś zostanie, mi nie wiele) solimy fasolę. Do naszej miękkiej fasolki wbijamy jedno jajo i zaczynamy blendować. Następnie dodajemy czosnek, natkę pietruszki [...]
[...] zagarniając mąkę do środka nożem. Na koniec dodaj olej. 3. Zacznij wyrabiać ciasto rękami, aż będzie miękkie i elastyczne. Jeśli ciasto będzie za suche dodaj odrobinę wody. 4. Nastaw wodę w wysokim garnku. 5. Ciasto podziel na kilka części i rozwałkuj na grubość ok. 2 mm, podsypując niewielką ilością mąki gryczanej. 6. Szklanką wycinaj [...]
[...] z pomarańczy Opcjonalnie: 100 g pokrojonych truskawek do środka - ciasto bardziej wilgotne w środku Wykonanie: Wszystko zblendować na jednolitą masę - można dodać odrobinkę wody mineralnej Wszystko wlewamy do formy/foremek do sufletów i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Pieczemy około 30 min. Uwagi: Strasznie się klei do boków [...]
Chleb zytni razowy 375 g zakwasu (u mnie z maki zytniej razowej) 450 g mąki żytniej razowej 15 g soli 350 ml letniej wody W wodzie, dokładnie, rozpuścić sól. Dodać zakwas i bardzo dobrze wymieszać az do powstania lekkich babelkow. Dodać mąkę, wyrobić do uzyskania jednorodnej konsystencji . Zostawic na ok 2-3h do fermentacji w cieplym miejscu, [...]